Брендо хванат, но защо избяга

Анна Заркова

Евелин Банев – Брендо, Кокаиновия крал, е арестуван в къща край Киев, където живеел с чуждо име под наем и отглеждал марихуана.

Украинската полиция го съобщава, спестявайки подробности за акцията. Тамошните медии добавят само за цвят, че ползвал телефон с лика на Путин, което едва ли е вярно. Криминалният авторитет, роден в Бургас, е издирван от 3 държави да лежи за наркотрафик, битието му е омотано в тайни и едно от малкото неща, които се знаят за него е, че не ползва мобилен телефон, за да не бъде проследен.

Продължете с четенето

Адв. Даниела Доковска: Днес повече от всякога никой не може да разследва главния прокурор

От „Свободна Европа

В края на мандата на 44-ото Народно събрание ГЕРБ и „Обединени патриоти“ създадоха „специален обвинител“,  който единствен да разследва главния прокурор. Президентът Радев наложи вето, а след прегласуването сезира Конституционния съд.  Заради това процедурата по назначаване на новия специален прокурор беше спряна от ВСС. Миналата година обаче Конституционният съд постанови, че всеки прокурор може да разследва главния. Така в момента хем всеки може, хем само специален, който обаче не е избран.

Продължете с четенето

Майка престъпник не ражда

Анна Заркова

Две момичета се млатят в училищен двор – шамаросват се, ритат се, скубят се, а десетки сеирджии с телефони ги снимат.  Какво е това? Позната жива картинка. Виждали сме я много пъти на някой от тия любителски клипове, който след 2-3 дни престой в социалните мрежи излизат като 2-3 минутни новини по телевизиите. Вчера клипът беше от  село Якимово, а преди него гледахме подобен, сниман в пловдивско школо – нали така? – на него пък се виждаше как три тинейджърки въргалят четвърта в калта, като я удрят с ръце и крака… а поне 10 екзалтирани момчета нахъсват с викове агресорките и предават същевременно от профилите си във фейса дивашкия екшън.

Продължете с четенето