НАТО нанася дизелов удар на световната икономика

Санкциите на Запада срещу Русия ще провокират най-голямата енергийна криза в Европа и САЩ от 50 години насам

Фредерик Уилям Енгдал, globalresearch.ca

Превод – Павел Павлов

Авторът Фредерик Уилям Енгдал е американски икономист (консултант по стратегически риск), журналист на свободна практика, писател, лектор и политолог и автор на редица известни книги и изследвания. Завършил е университета Принстън по специалността политика и получава своята докторска степен по сравнителна икономика в Стокхолмския университет и работи в областта на геополитиката над 30 години. Той е редовен сътрудник на онлайн списанието New Eastern Outlook.

Продължете с четенето

Може ли глобалната сива икономика да блокира „адските санкции“?

Владимир Овчинский, zavtra.ru

Превод – Павел Павлов

Тези дни прессекретарят на Белия дом Джен Псаки каза: „Ние всъщност смазахме руската икономика“. Под „ние“ тя има предвид САЩ и неговите съюзници от ЕС. Как може да се прецени подобно твърдение?

Какво означава думата „смазан“? Да, нищо досега. Чисто пропаганден лозунг. Европа, тъй като беше зависима от руските енергийни ресурси, ще продължи да бъде такава. И това е основният въпрос в цялата съвременна икономическа политика. Що се отнася до другите области на икономическите отношения, тук ситуацията като цяло е двусмислена. Още повече, че тя е такава от криминологична гледна точка.Продължете с четенето