Депутатът Радостин Василев показва таблета, на който е записал  знаковото партийно съвещание на „Продължаваме промяната” от нощта на 21 май 2023 г. Записът възбуди различни обществени подозрения, но прокуратурата не видя в него никакво престъпление.  

Ала-бала с избирателите

Престъпление ли е липсата на морал

Анна Заркова,

вестник „Галерия“

Прокуратурата отказа да образува наказателно дело по записа от онази майска нощ (2023) в която политбюрото на „Продължаваме промяната” прие с 25:24 гласа „историческото” предложение на Борисов – да влезе във властта, като се съюзи с неговата партия, срещу която по-рано „се биеше”. Преведено от юридически език това означава, че няма да има разследване във връзка с въпросното партийно събрание, което де факто разкри задкулисието на самонареклата се „некоалиция”. Продължете с четенето

Крадците и книгите

 Четенето като наказателна политика

 Анна Заркова

Двама млади крадци, заловени в Одеса, бяха осъдени да четат произведения на Марк Твен, Джек Лондон и Тарас Шевченко, съобщава правният сайт Lex.bg, цитирайки украинския Съдебно-юридически вестник. Одеският съд решил, че младежите са извършили престъплението, защото са необразовани и не познават имуществените отношения. Съдията Александър Гарски в мотивите отбелязал, че макар подсъдимите са на 19 и 20 г., техните познания за света са като на деца.

Продължете с четенето