С любов към омразата 

 Анна Заркова,

вестник „Галерия“

Предизборната кампания е вече в разгара си. За гласовете ни се състезават кандидатите за депутати в българския и европейския парламент. Състезанието е в дисциплината „политическа реч”. То е отборно – говорят заедно или един през друг самите желаещи власт, техни говорители, клиенти и наемни работници по агитацията. Говорят на нас. Ние сме аудиторията, която те в надпревара убеждават да вземе решение, изгодно за тях. Различни са, но изглежда, че повечето от тях вземат допинг от една и съща марка. На етикета му пише „Омраза”. Продължете с четенето

С логото на омразата

Произвеждаме си ненавист навсякъде, включително и в предизборната кампания

Анна ЗАРКОВА

Предизборната кампания стартира вече и официално. За гласовете ни се състезават кандидатите за президент, вицепрезидент и депутати в следващото Народно събрание. Състезанието е в дисциплината „политическа реч“. То е отборно – говорят заедно или един през друг самите политически кандидати, техни говорители, фенове, или професионални пропагандатори на хонорар. Говорят на нас. Ние сме тяхната аудитория от зрители и слушатели – ние сме тези, които те убеждават или разубеждават, като ни подтикват да вземем определено решение, изгодно за тях.

Продължете с четенето

Партиите като султан Сюлейман

„Щом народът пак е недоволен, обещай му нов закон.”

Звучи като реплика от ония записи в Банкя, където разни гости на Бойко решават важни държавни дела. Но не е. Казано е още през 16-ти век от Сюлейман Великолепни Законодателя, най-дълго управлявалият султан.

Продължете с четенето