Огнян Стефанов – Гласът на Жабата

От книгата на Анна Заркова „Свободни в словото“

Много журналисти се прочуха, като се научиха да поднасят на хората не събитието, а опаковката му – изработена така, както определени хора искат тя да изглежда.

ЗАЩО станах журналист? Основателят на сайта Фрог нюз Огнян Стефанов си задава този въпрос, след като излиза от кома. Защо избрах да бъда журналист, а не учител или цигулар например? – пита се той в тези дни, в които се връща мъчително към живота, отнет му по-рано от наемни убийци, въоръжени с винкели и чукове.Продължете с четенето

Невъзможната дума „свобода“ в разследващата журналистика днес

Проф. д-р Маргарита Пешева

„Медиите на 21 век“

В българската журналистика е много трудна свободата да търсиш истината, въпреки всичко – въпреки нежеланието на властта, съпротивата на бизнес и политическия елит, нарастващия страх на медийните собственици, неизбежните капани на общественото мнение. За тази толкова опасна свобода и воля на седем разследващи журналисти се  разказва професионално и увлекателно в най-новата книга на Анна Заркова „Свободни в словото. 7 разследващи журналисти и техните истории”.

Продължете с четенето

Свободни в словото

Една книга за журналистите, които не се предават

Снежана Тодорова

(рецензия)

Книгата със знаковото заглавие „Свободни в словото”, написана от  журналистката  Анна Заркова, представя с характерния за авторката богат и мелодичен език, живота – и личния, и професионалния – на няколко нейни колеги: Георги Тамбуев, Асен Йорданов, Николай Стайков, Огнян Стефанов, Валя Ахчиева, Миролюба Бенатова, Генка Шикерова.

Защо точно тях? Защо тези 7 журналисти, а не например някой от всички останали?

Продължете с четенето