Войната на клановете 

Контрабандните групировки в митницата се счепкаха предизборно

Анна Заркова,

Вестник „Галерия“ 

–Уволниха ме!

– И какво си се нахилил?

– Останалите ги арестуваха.

Този виц за митничари разсмива мнозина, но не и в техните среди. Арестът на шефката на агенция „Митници” отприщи кален поток с разкрития от контрабандните канали, който удави главния секретар на МВР и завлече чиновници, бивши и действащи министри. А Бойко Борисов отвори шлюза като обяви: „Клановете в митниците се бият”.Продължете с четенето

Спецмагистратите се изнесоха от сградата на улица „Черковна”, но геномът на спецправосъдието се намира днес на други адреси.

Песът в правосъдието

Палето на прокурора Костов вече го няма, но генетичният му код остава

Анна Заркова,

вестник „Галерия“

Паралелно правосъдие не може да има – правосъдието е едно, другото е престъпление” . Това заяви неотдавна председателят на Върховния касационен съд Галина Захарова. Тя е права – невъзможно е правосъдието, което е синоним на правда, законност и справедливост, да се раздава по тарифа от измамници, кафяви медии и покварени политици. Само че г-жа Захарова не отчита, че в българската съдебна система нищо не е толкова порочно, че да бъде изключено. Продължете с четенето

Охранителна камера е заснела крадец на колело, но той едва ли ще се отзове в затвора.

Щрак, крадецът на портрет!

Камерите бълват милиони клипове с апаши и клептократи, но не вредят на криминалните им предприятия

Анна Заркова,

вестник „Галерия“

Охранителна камера е заснела в гръб крадец с качулка, който задига каса с дарения за болно момиче. На кадрите се вижда как той кара колело по тротоара, спира за секунди пред врачанска хлебопекарна, протяга ръка, за да строши гишето и грабва в движение прозрачна кутия с банкноти, която е съгледал през стъклото. Таймерът показва 5 минути след полунощ.

„Вижте го негодника, как отмъква левчетата за лечението на Гергана, които хората цяла година заделят от хляба си”, изплаква продавачката на сутринта. И бърза да предаде на полицаите видеозаписа... 

Два месеца са минали до оттогава. Но ако престъпникът е открит и наказан, то ние с вас още не сме разбрали.

Продължете с четенето

Писмо до управляващите

Уважаеми госпожи и господа министри и депутати,

драги функционери, качили се нарочно или случайно на самолета на промяната,

Както виждаме, мафията излезе от шока на изборната загуба и влезе в атака. И пусна срещу вас хиените, които държи в клетки в зоната на съдебната власт, журналистиката, социологията и политиканството. Виждаме как някои от вас участват с всички сили в битката за завладяното българско правосъдие, която се пренесе и в европейските институции; виждаме и как други от вас им гледат сеира.

Продължете с четенето

Тихомир Стойчев

Гущерът се научи да имитира, че си реже опашката

С доктора по национална сигурност Тихомир СТОЙЧЕВ  разговаря Анна Заркова: 

в. Труд

Поредната руско-българска шпионска афера, гръмнала в разгара на предизборната кампания у нас, се разраства и по мнение на кадрови военни разузнавачи, ехото от нея ще звучи по-дълго от обичайното след подобни арести с обвинения в държавна измяна. След като България обяви за персона нон грата двама руски дипломати, се очаква огледална дипломатическа реакция от Руската държава. НАТО подкрепи „усилията на България“, но руските власти ги нарекоха „пореден безоснователен демарш“. Поканихме д-р Тихомир Стойчев, бивш антимафиот №1, а сега експерт по национална и международна сигурност, за коментар.

– Г-н Стойчев, от година и половина насам уличените в шпионаж и изгонени от България руски дипломати станаха осем. Какво показва това? Дали руските шпиони, за разлика от други, които вероятно работят в България, са много лесни за залавяне?

Нека припомня, че специалното отношение към руските дипломати от страна на българските служби за сигурност датира по-отрано. Атанас Атанасов, като директор на НСС се обгради с лично предани му кадри и ги насочи срещу бившите държави от СССР. Набързо изгони от страната трима руски дипломати, между които военния аташе и неговия заместник. След това излетяха и руски бизнесмени, сред които и Майкъл Чорни, който беше поканен и устроен в България от една известна бизнес дама с  полезни контакти.

Продължете с четенето