В прочулата се изборна секция в село Малорад ( и не само там) дописват бюлетините на видеозапис. Очевидно организацията на изборите позволява това.

Шарлатанията с българските гласове

Анна Заркова

вестник „Галерия“

„Няма партия, която да не е съпричастна към купуването и продаването на гласове!”

Това твърдение би могло да е част от раздумка в кръчмата на село Малорад – китното село, в което шефката на секционната комисия (от квотата на ПП-ДБ) се бе заела да дописва бюлетините с преференции за Баче Цено от „Възраждане”, Мартин от БСП и Боби от СДС… Би могло да е, обаче не е. Това не е възглас на някой подпийнал малорадчанин след местните избори. Това е официално изявление на вътрешния министър, направено по телевизията на 29 октомври тази година – след края на изборния ден. Въпросът е какво се случи оттогава до днес?Продължете с четенето

Системата за купуване на гласове не спира да работи

С Калин Славов, изпълнителен директор на „Прозрачност без граници”, разговаря Анна Заркова

Още по време на предизборната кампания за новото 45-то Народно събрание международната асоциация Transparency International ( „Прозрачност без граници”) призова гражданите на България да не бъдат безразлични и да подават сигнали, ако забележат нередности в деня, в който избират своите парламентарни представители. Българският клон на Transparency отвори безплатен телефон за целта. Каква е равносметката от получените и проверени сигнали? По този въпрос разговаряме с изпълнителния директор на организацията Калин Славов.

Продължете с четенето