Главните прокурори - От Татарчев до Гешев

Главните прокурори, както Анна Заркова ги чу и видя

Екатерина Петрова

от в. Труд

“Ако се питате защо в съвременния български език “правосъдие” и “справедливост” са две различни думи и държите книгата на Ани Заркова за главните прокурори, не я затваряйте, продължете да я прелиствате.

Но ако мислите, че правосъдието зависи повече от законите, отколкото от хората, които ги прилагат и че липсата на справедливост е функция на някакви магически задкулисни обстоятелства, а не на професионалната недостатъчност у някои магистрати, затворете книгата – тя определено не е за вас”.

Продължете с четенето

Главните прокурори - От Татарчев до Гешев

Защо стигнахме дотук? За книгата на Ани Заркова „Главните прокурори“

Рецензия от проф. МАРГАРИТА ПЕШЕВА   
От „Медиите на 21 век“

Защо стигнахме дотук? Отговорът на този въпрос днес изглежда особено труден и нееднозначен – за управляващите, опозицията и обикновените граждани, които отчаяно търсят на площадите истински правов ред и друга социална справедливост. Кои събития и процеси доведоха до избухването на толкова голямо обществено недоволство от липсата на правосъдие и справедливост? Какви са законовите гаранции за разделението на властите у нас? Колко голяма и безконтролна е властта на Главния прокурор на Републиката? Журналистически отговор на тези трудни и съдбоносни въпроси предлага новата книга на Анна Заркова.Продължете с четенето