Николай Стайков: Мартин Божанов – Нотариуса е използвал син буркан

Пред „SS клуб“ дежурели полицейски коли като пред „Осемте джуджета“

Мартин Божанов – Нотариуса се е движел със син буркан на колата, с охрана, влизал е спокойно на паркинга на спецпрокуратурата, имал е поне 4-5 телефона и е разширявал постоянно кръга си на влияние в съдебната власт. Това разказа на изслушване пред Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет журналистът и съосновател на фондация „Антикорупционен фонд“ (АКФ) Николай Стайков.Продължете с четенето

Кръчмата „Осемте джуджета” е вече без табела. Може би  „тържището на бъдеще”, което привличаше клиентелата ѝ, е преместено в друго заведение.

Неколедната приказка за Осемте джуджета

На търговията с влияние в съдебната система не ѝ се вижда краят

Анна Заркова,

вестник „Галерия“

В последните дни на 2023-та, когато снежинките падат над най-бедната европейска страна, една неколедна приказка – за магистрати с прякори, бизнес за милиони и багажник със злато – се покрива със забрава.

Историята под заглавие „Осемте джуджета” тръгна от сайта на неправителствения Антикорупционен фонд (АКФ), обиколи социалната мрежа и телевизиите и полегна в папките на Софийската градска прокуратура – да остарее там преди съдебния процес, който ще продължи толкова дълго, колкото да предизвика отегчение у всички поданици на Некоалицията.Продължете с четенето

Корупцията в енергийните проекти не е мит, а реалност

Антикорупционният фонд (АКФ) призова в открито писмо премиера Кирил Петков да публикува цялата налична информация около руските газови проекти у нас. Мотивът е, че има сериозни съмнения за корупция около „Южен поток“ и продължението на „Турски поток“.

Продължете с четенето