Плагиатства с тонове, професори на килограм

Анна Заркова,

вестник „Галерия“

Преписването от един източник е плагиатство, от два – компилация, а от три – дисертация.

Този виц, роден в научните среди у нас в началото на века, предизвиква отначало гръмогласен смях. Но с времето смехът минава в по-ниска октава и се превръща в тиха завист от страна на тия учени, които творят наука на вехти бюра, допирайки колегите си с лакти. Не върви вече някой да се присмива на преписвачите, защото се вижда как много от тях се извисяват, катерят с гъливеровски крачки йерархията, кръстосват крак въз крак по студията, изтягат се в креслата на властта и дават акъл на командващите държавата.Продължете с четенето

Опитаха да регистрират партия с покойници

Софийският градски съд е отказал вписване на партия на име „Славен народ“ поради установени редица нарушения на изискванията на Закона за политическите партии. Решението от 3 юли отхвърля молба от 29 май за вписване на партията, за която се твърди, че е била учредена на 9 май.Продължете с четенето

Нотариуса e мъртвец, погребват досието му

Анна Заркова,

вестник „Галерия“

Депутатите от все още действащото Народно събрание свършиха една работа – сформираха втора комисия, която да проверява как професионалният измамник Мартин Божанов –Нотариуса е дърпал конците на магистрати в криминална мрежа за влияние върху правосъдието у нас. При това те подновиха с лекота неизпълнените си обещания да извадят от анонимност корупцията в съдебната власт – да посочат поименно прокурори и следователи, които по поръчки от кръчмарски маси стартират и спират дела, издават присъди по ценоразпис, помагат в присвояването на предприятия и крадат веществени доказателства.

Дотук добре. А по-нататък?

Продължете с четенето

Меракът за затвора

Анна Заркова,

вестник „Галерия“

„По-добре в затвора, обаче жив”, казваше навремето си главният секретар на МВР Бойко Борисов. Възможно е Евелин Банев – Брендо да е следвал съвета му в оная свежа утрин преди 20-ина дни, когато се яви пред вратите на Софийския централен затвор с два чифта гащи и хавлиена кърпа в торбичка. На негово място всеки би бил предпазлив. Той е един от малкото  оцелели ударници на мафиотския труд, който (също като Брата Галев, Къро, Поли Пантев и други, Бог да ги прости),  би могъл да посочи от първо лице, ако иска, връзките на ъндърграунда с видни партийни и правителствени дейци.Продължете с четенето

Депутатка от „Величие“ предлага криминализиране на репродуктивно клониране на живи или починали хора

„Който извърши репродуктивно клониране на живи или починали хора, се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години.“ Такава нова разпоредба в Наказателния кодекс предлага депутатката от „Величие“ Юлиана Матеева.

Предложението ѝ е за създаване на нови членове 349 б, в, г, д, е, ж, з, и, й, к, л, м, н, о, п, р, които да криминализират всичко необходимо според нея в сферата.

Предлагат се и поправки в НПК, според които делата по два от новите състави в НК ще са подсъдни на окръжния съд като първа инстанция.

В проекта е предвидена и поправка в Закона за трансплантация на органи, тъкани и клетки, според която внос и износ на репродуктивни клетки се наказва с глоба от 100 000 до 500 000 лв. и от 750 000 до 2 000 000 лв. при рецидив.

„Проблемите, свързани с липсата на защита на човешкия генофонд, до скоро стояха извън полезрението на обществото“ – така започват мотивите към законопроекта на Матеева, разгърнати в рамките на 20 страници.

„Ако не бъдат предприети спешни мерки, изглежда напълно реалистична перспективата да се превърнем в „размножителен рай“, предупреждава депутатката от „Величие“. „Този рай, разбира се, няма да реши демографската криза“, прогнозира обаче Матеева. „Той само ще потвърди тезата, че моралната криза води до всички останали“, заключава тя.

Юлиaнa Maтeeвa е завършила „Право“ в Юридическия факултет на Технически университет-Варна през 2001 г. Доктоp пo нaĸaзaтeлнo пpaвo и професор във Bapнeнcĸия cвoбoдeн yнивepcитeт „Чepнopизeц Xpaбъp“. Автор е на монографията „Престъпления срещу човешкия генофонд – Биомедицински аспекти“.

50-454-01-26
Ружа Игнатова със своя съратник Себастиян Грийнууд, който изтърпява 20-годишна присъда за участието си в световната измама.

Българският чадър над Криптокралицата

Анна Заркова,

вестник „Галерия“

Защо нашите власти пет пари не дават за наказателното преследване на Криптокралицата – фамозната българка Ружа Игнатова, коронясана с международна измама за $4,5 милиарда? Защо, докато ФБР издирва Нейно криминално величество, а съучастниците ѝ са на мушката на правосъдието в Германия и САЩ, магистратите у нас са ни лук яли, ни лук мирисали?

Тези въпроси висят вече 7 години, но Би Би Си ги хвърли в очите ни преди няколко дни, като излъчи поредния филм за връзките на световната измамница с българската мафия.Продължете с четенето

Броенето на бюлетините на тъмно в Петрич бe част от хаоса в който малцина българи изпратиха в парламента новите 240 депутати.

Електоратът се стопява, но пак се продава

Анна Заркова,

вестник „Галерия“

Избирателната активност отбеляза исторически спад, но търговията с вота остана на висота. С това ще се запомнят изборите за 50-ото Народно събрание. Едва 2,2 милиона българи дадоха гласовете си на кандидатите за властта, въпреки че законът задължава 6,6 милиона да го направят. Така народът с мнозинство от 2/3 отказа да назначи добре познатата му политическата класа, която го краде и мами, вместо да си заработва заплатите. Партийните нотабили обаче се самоназначиха пак. Защо и как?Продължете с четенето