ГОЛЕМИТЕ УБИЙСТВА: Уличната война

От книгата на Анна Заркова „Големите убийства“

УВОД на част 2 – Огън по мутри и милионери

Когато направиха първия опит за убийството на Клюна със снайпер, аз лично съм ходил на обиск в дома му И съм вадил отвсякъде кутии от обувки, пълни с пари… Покрихме цяла една маса с пари! Невероятна гледка! И какво, мислите, че стана с тия пари? Върнаха му ги. Защо?! Дали го попитаха:

„Аджеба, а бе, ти стругар ли си трета смяна в „Кремиковци“, та си спечелил тия пари? Къде дават такива заплати?“… Клюна реално никъде не работи… Но никой никъде не му държи сметка: „Абе, драги, я да видим ти тая къща в Княжево с какви пари я направи? Отде имаш тоя суперджип?“… Искаш ли да срутиш бандита, вземи му парите! Това е рецептата. А тя не се прилага в България. И затова бандитизмът е нагъл.

Така говори в първите дни на 2000 година Ивайло Спиридонов, шеф на спецовете по убийствата в София. Думите му са в отговор на въпроса докога улиците у нас ще приличат на гангстерска касапница?Продължете с четенето

ГОЛЕМИТЕ УБИЙСТВА: Кръстника – 20.12.1998

От книгата на Анна Заркова „Големите убийства“

Симпатичният образ на мафията, ликвидиран от пияница

АКО МЕ УБИЯТ, ще лишат народа от един измислен, но симпатичен образ на мафията.

Така казва Иво Карамански – един от криминалните авторитети на прехода пред журналисти в столичния хотел „Хранков“ на 15 септември 1995 година. Недълго след това е убит от пияница в среднощен гуляй.

Продължете с четенето

ГОЛЕМИТЕ УБИЙСТВА: Поли Пантев – 09.03.2001

От книгата на Анна Заркова „Големите убийства“

Човекът, убит на един щастлив остров, бил агент на НСБОП

„УВАЖАЕМА РЕДАКЦИЯ, много се смях, като четох материала, наречен „Пантев замесен в кражба на дрога“. Понеже съм завършил точната наука „философия“, трябва да уточня за читателите ви, че не съм откраднал 500 килограма, а 5 тона кокаин. От всеки продаден килограм съм взел по 100 000 германски марки. Това прави общо 500 000 милиона германски марки. Значи аз съм един богат човек и щом живея тук, в България, съм влял тези пари в икономиката на страната. Ето какво направи Поли Пантев за разлика от някои други, които окрадоха хората, банките и изнесоха парите в чужбина.Продължете с четенето

ГОЛЕМИТЕ УБИЙСТВА: Маймуняка – 28.01.2002

От книгата на Анна Заркова „Големите убийства“

Смъртта му е знак за връзките на мутрите с политиката

НЯМА КАКВО ДА ГОВОРЯ! – отсича рязко фолкзвездата Лия, запитана за голямата любов на нейния живот – Димитър Димитров-Маймуняка.

Продължете с четенето

ГОЛЕМИТЕ УБИЙСТВА: Мастара – 21.11.2002

От книгата на Анна Заркова „Големите убийства“

10 000 долара платени за разстрела на бургаския колбасар

– ПРЕЗ ПРОЛЕТТА на 2000 година в хотел „Приморец“ се срещнах с Пламен Дишков-Кела. Той ми предложи да убия Мастара. Думите му бяха: Ще свършиш ли тая работа?

Продължете с четенето

ГОЛЕМИТЕ УБИЙСТВА: Прокурорът Николай Колев – 20.12.2002

От книгата на Анна Заркова „Големите убийства“

Скандалният магистрат е обвинен посмъртно за убийството на адвокатката Надежда Георгиева

ТРИ БУКВИ се виждат, ако се вгледа човек във възможните мотиви за разстрела на Николай Колев.

Това обявява пред „Труд“ магистрат, ангажиран с разследването на най-шокиращото покушение срещу представител на правораздаването в демократична България.

Кои са трите букви ли? „Т“ като Тънка, „И“ като Игра и „М“ като Мутри“ – пояснява магистратът. Продължете с четенето