Честно ли ни лъжат политиците

„Да не забравяме, че вече всички сме политици, включително и аз, и Тошко, а политиците казват едно, а правят друго“.

Това откровение на адвокат Хаджигенов (сега депутат от партията „Изправи се, мутри вън“) хвърли в размисъл зрителите на Нова телевизия вчера заранта.  То прозвуча по повод на чутото от парламентарната трибуна по-рано изявление на сценариста Тошко Йорданов (сега депутат и той, но от „Има такъв народ“) –  едно изявление, което тв водещият разчете като показателно за евентуалното формиране на правителство и близкото бъдеще на България.

„Политиците казват едно, а правят друго“. Бре, да му се не види! Излиза, че човек и честен да е, като мине в класата на политиците, почва да лъже на поразия! То си е така, де –  всички ние  сме я гледали тая трагикомедия с години – но друго си е някой от новите артисти да взему да ни обясни какво има зад кулисите.

„Нима политиката не е нищо друго, освен изкуството на умишлената лъжа?” Този въпрос не е от вчера – задал го е големият френски философ Волтер още през 1717 г., в епохата на Просвещението. Три-четири  века са минали оттогава, а отговорът още не е ясен, що се отнася до Франция. Относно България обаче, той е по-скоро „да“ – поне откакто помним ние и децата ни.

Но… не е задължително винаги да е така. Предстои да видим ще има ли промяна оттук нататък.

(От „Труд“)

Posted in Какво ново, Свободни в словото and tagged , , , , .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *