Ръкопляскайте, де

Анна Заркова

Ха честито да ни е, народе. Браво, браво…Как за какво? Не чухте ли, че почитаемото законодателно мнозинство, в непрестанните си усилия да ни подобрява  живота, ни снабди от вчера с По-главен от Главния прокурор. С По-Гешев от Гешев ни снабди, представете си, моля ви се!

Не ви пука? Стига, бе. За Венецианската комисия това може би  би било голямо удовлетворение. Понеже По-главният прокурор щял да гони Главния прокурор да го хване, ако извърши престъпление. Сега остава само Гешев да вземе да удуши една-две адвокатки или да гръмне някой съдия, а По-Гешев да го пипне и да го даде на спецсъда. Представяте ли си каква справедливост ще ни налегне тогава! Какъв правов ред, какво чудесно правосъдие, какво нещо…мечта!

Тук пита нещо една госпожа: „Ами ако Гешев не удуши адвокатките, какво ще работи По-Гешев тогава? За какво ще му даваме 6000 лева заплата?“

Ми много ясно, бе, госпожо. С една нова поправка в закона ще се даде още едно правомощие на По-главния прокурор. Какво правомощие ли? Ами например да спира подвижните пясъци в Перловската река по чиято вина, както се съобщава, най-новото метро в София потъна и спря.

А? Звучи ли ви законодателно? Ръкопляскайте сега. Че който не ръкопляска, не става за депутат. А идат избори, нали така?

 

Posted in Какво ново, Право и ред.