Писмо до управляващите

Уважаеми госпожи и господа министри и депутати,

драги функционери, качили се нарочно или случайно на самолета на промяната,

Както виждаме, мафията излезе от шока на изборната загуба и влезе в атака. И пусна срещу вас хиените, които държи в клетки в зоната на съдебната власт, журналистиката, социологията и политиканството. Виждаме как някои от вас участват с всички сили в битката за завладяното българско правосъдие, която се пренесе и в европейските институции; виждаме и как други от вас им гледат сеира.

Пишем ви с уважение към тези от вас, които са го заслужили и които продължават да го заслужават всеки ден пред очите ни.

Но ви пишем, не за да ви кажем „браво“. Аплодисменти имате достатъчно, ръкопляскащи дал Бог премного у нас за всеки, който е на власт.

Пишем ви, за да помолим настоятелно да спрете вече с роднинските, корпоративните, партийните и приятелските назначения в централната администрация и по места. Тези назначения – все едно дали са много или малко – са видими отвсякъде. Не посрамвайте с тях хората, които ви дадоха доверието и гласа си. Припомнете си, че някои от тези хора – особено в малките градове и села – поеха риск и за прехраната на децата си даже, като се опълчиха на феодалите и застанаха зад вас.

Това е.

Благодарим за вниманието и ви желаем победа във войната за по-справедлива България, която е неизбежна и в която не се съмняваме.

Posted in Власт и съпротива, Какво ново, Свободни в словото and tagged , , , , .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *