Крум Зарков: В парламента всичко спешно излиза грешно

„Вчера те (депутатите) се събраха по спешност заради абсолютно справедливия гняв на хората и решиха да заглушат този гняв, като хвърлят бързи решения. Само че в парламента има едно правило – там всичко спешно излиза грешно“. Така коментира вчерашното извънредно пленарно заседание в предаването „Тази сутрин“ на bTV „Крум Зарков, секретар на президента по правните въпроси.

Народното събрание прие вчера на първо четене завишени санкции за леки и средни телесни повреди в Наказателния кодекс и на първо и второ четене дефиниция за интимна връзка в Закона за защита от домашно насилие.

„Оставам настрана качеството и нивото на дебата. За съжаление, попривикнахме“, допълни бившият служебен правосъден министър. Той напомни, че писането на закони е сложен процес, защото всеки детайл има значение. „Те не се пишат като пост във Фейсбук. Според мен тази дефиниция (за интимна връзка), ако въобще беше нужна, трябва да се разглежда в смисъла на закона“, уточни Зарков.

На въпроса дали президентът Румен Радев ще наложи вето на приетите набързо от парламента законови промени той отговори: „Тепърва тези промени ще дойдат в президентството и ние ще ги разгледаме и ще се запознаем с тях“.

Той коментира и проекта за промени в Конституцията на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, които предвиждат и промени при назначаването на служебни правителства. „Служебният кабинет идва, когато има криза – все пак конституцията е добра, когато не позволява безвластие. А нашата успя да отговори на всички лудости на българската политическа класа“, е мнението на Зарков.

Posted in Какво ново, Право и ред, Свободни в словото and tagged , , , .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *