Крум Зарков: БСП е като херметическа тенджера. На 8 декември се решава за България и Шенген

Напрежението в БСП нараства – прилича на херметическа тенджера. Все по-изолираното ръководство натиска капака и клапанът започва да изпуска. Обновлението на БСП е първата крачка преди обединението на левицата. Дали обединението е възможно, зависи от обновлението на БСП. Докато херметическата тенджера е в тази ситуация, аз лично няма за помагам за нейното експлодиране. Това заяви служебният министър на правосъдието Крум Зарков пред БНТ.

Според служебния министър на правосъдието Народното събрание не е трябвало да отваря дебата за Изборния кодекс и е грешка, че БСП се превърна в основен флагман на тази тема. Според него авторите на твърденията, че изминалите избори са били фалшифицирани, трябва да носят отговорност за думите си.

„Каквото и да решат депутатите оттук нататък, то ще навреди на доверието в изборния процес заради всичко, изречено до момента. Методът на гласуване не определя резултата от изборите. Той може да спомогне на тези, които мамят. БСП не е от тези партии, никога не е била и се надявам никога да не бъде. Затова не методът на гласуване ще помогне на БСП да привлече гласове“, подчерта Зарков.

„На 8 декември ще се вземе решение за влизането на България в Шенген. Позицията на Нидерландия е последното препятствие, което ни предстои. През последните дни правителството полага огромни усилия в тази посока. Предстоят разговори на високо ниво. Вярвам че имаме всички шансове да постигнем резултат – да се признае правото на България да бъде част от Шенген. Трябва да положим всички усилия и да не допускаме точката да изпадне от дневния ред. С усилията, които сме положили можем да постигнем резултат с убеждения“, обясни Зарков.

От Фрогнюз

Posted in Власт и съпротива, Какво ново, Свободни в словото and tagged , , .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *