Кой ги хваща(ше), кой ги пуска(ше)

Анна Заркова

Е, и?

Постигнатият от правителството на ПП, БСП и ДБ „връх на борбата с корупцията” бе сринат с един удар на съдийско чукче. Върховният административен съд  (ВАС) върна на границата изгонената оттам прословута фирма „Евролаб”. Причината: Агенцията по храните я  изгонила „незаконосъобразно”.

Неприятно, но  факт.

Да, знаем всичко, което би могло да се каже за фирмата,  за ВАС и за неговия началник. А знаем и това, което може да се каже за нефелната държавна администрация.

Но не е ли по-добре да помълчим и да помислим малко?

И още – да помолим засегнатите на честолюбие политически фактори, които смятат още да ни управляват – да ги помолим така:

Недейте, моля ви се, да  разправяте сега –  „Ние ги хващаме, а те ги пускат!” – недейте така.  С тази фраза на Силвестър Сталоун от филма „Кобра” навремето Бойко Борисов дойде на власт. Не я повтаряйте. Не ни връщайте 15 години назад! Проявете милимунда уважение към нас. Само преди година ние бяхме повярвали искрено, че заедно с вас сме загърбили миналото. И дори – не е за вярване, но е истина – още вярваме, че промяната ще продължи.

Posted in Власт и съпротива, Какво ново and tagged , , .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *